tiistai 9. elokuuta 2016

Kesän kuulumisia

Kesä on ollut vähemmän patikointipainotteinen mitä alunperin tuli suunniteltua ja halunnutkaan. Kesäkuussa osallistuimme Kuopiossa järjestettyyn Pullukka Run tapahtumaan. 10km kävely asvaltilla. Sitä varten treenatessa menikin aika hyvin alkukesä. Maastossa on todellakin mukavampi kävellä kuin kovalla asvaltilla. Sinänsä tapahtuma oli ihan kiva vaikkakin järjestelyissä oli ongelmansa. Etenkin ns. lahjakassien kanssa..

Viime vuonna 10km tuli käveltyä vasta Isokankaan lenkillä loppukesästä, nyt oli tempaissut heti alkuun tuollaisen matkan. Ihan heti ei jaksanut pidemmille retkille lähteä ja hyttyskausikin alkoi puskemaan päälle. Vaikka kotipihallamme niitä ei näkynytkään kovin paljoa, metsissä niitä oli kahta kauheammin. Niinpä retkiksi valikoitui Pilpasuon pikkulenkkiä ja muuta pientä. Makkaraa käytiin paistelemassa Lemmenpolulla. Oulun Lemmenpolulla siis. Muhoksen Lemmenpolulla pitänyt käydä jo monta kertaa uudestaan. Jospa tässä vielä joku viikonloppu ehtii syksyn aikana?

Kesä oli muutenkin täynnä kaikenmaailman kissanristiäisiä yms. menoja. Sitten vielä kesälomaksi oli suunniteltuna suht vapaamuotoinen roadtrip halki Suomen. Ainoana kiintopisteenä Turku-Tukholma -risteily. Alunperin oli tarkoitus ottaa vaelluskengätkin mukaan, mutta totesimme että eiköhän ohjelmaa muutenkin ole tälle reissua. Vaikka sen isompia muita suunnitelmia ei ollut, niin Seinäjoen asuntomessuilla oli tarkoitus käydä. Janita ei ikinä olekaan moisilla ollut ja minulla edelliskerrasta on vuosikausia aikaa.

Kilometrejä ei tullut laskettua, mutta kyllä messuillakin tuli käveleskeltyä. Ei ihan meidän makuun olevia taloja. Vaikka myönnettävä on, että omalla terassilla oleva jacuzzi olisi kiva. :D Osassa taloista oli ilmastointi onneksi päällä, viilensi kuumana kesäpäivänä. Sattumalta kesän ainoat hellepäivät osuvat matkamme ajaksi. Muuten ei hirveästi sitten käveleskelyä tullut harrasteltua. Paljon uusia maisemia auton ikkunoista kylläkin.

Ja totta kai mekin olemme hurahtaneet pokemoneihin. Se huono puoli Pokemon GOssa on, että noilla luontopoluilla yms. pokemoneja ei pahemmin löydy. Kaikki sijaitsevat enempi vähempi keskustoissa. Onneksi sentään puistoissa on runsaasti Pokestopeja ja sitä myöden pokemoneja. Tullutkin taaplattua Oulun puistoja edes takaisin ja löydettyä sellaisia nurkkia, missä ei aiemmin olekaan käynyt. Miten niin muka hyödytön harraste? Ja taatusti saa meitä pullukoita enemmän liikkeelle, mitä personal trainerit ja liikunnanopettajat yhteensä. :)

Joskus oli tälle patikointivuodelle suunnitteilla maastoyöpyminen. Vähän näyttää siltä että jää tänä vuonna vielä välistä. Eli ensi vuodelle tavoitetta! Sopivasti ensi keväänä varmaankin pitäisi Oulussa jälleen olla erämessut. Jos nyt siellä tulisi jopa käytyäkin? Alkusyksystä on kuitenkin tarkoitus käydä kiertämässä Pieni Karhunkierros. Se "päämatka" mitä tälle vuotta suunnitteli. Sen sentään kiertää päivässä. Ja lenkin jälkeen voikin mennä Kuusamon Tropiikkiin lepuuttamaan kipeytyneitä jalkoja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti